05 augustus 2019

Zomerblog

Ik ben aan vakantie toe, merk ik. Het was een prachtig, lang en intensief concertseizoen. Tijd om op te laden en tegelijkertijd vooruit te kijken naar de periode na de vakantie. Hoewel, tegelijkertijd… Allereerst wil ik lezen: Anna Karenina (Tolstoj), Wolfgang Amadeus Mozart (biografisch/bibliografisch werk van Robbins Landon), Classical and Romantic Performance Practice (Brown) en Asterix en Obelix.

De batterij laadt zich vanzelf op, verwacht ik en dan kijk ik uit naar het nieuwe seizoen. Met het Ars Musica Orkest beginnen we een Mozart Tour waarin Mozarts 29e symfonie centraal staat. (Volgens mij is dit zijn beste symfonie, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik er intensief mee bezig ben; hoe dan ook: een volmaakte klassieke symfonie, in balans op elk muzikaal detail.) Het orkest speelt dit werk uit het hoofd. Dat is spannend en intensief natuurlijk, maar ik heb er enorm veel zin in!

We voeren het onder meer uit op 20 september in De Doelen te Rotterdam. De symfonie klinkt dan samen met het Tweede Fluitconcert van Mozart en met Bachs Lutherse Mis in G, een intrigerend spektakel van jewelste! Het Ars Musica Concertkoor zingt dan en brengt ook nog eens een vrij nieuw werk uit 2011 op de planken van de Letse componist Esenvelds: In Paradisum. Wees erbij, van harte uitgenodigd!

Voor nu: een mooie zomertijd toegewenst!

Voor ons concert in de Doelen loopt gedurende de maand augustus een mooie 1+1 actie, we geven 245 kaarten weg. Klik hier om uw kaarten te kopen!