20 juli 2020

Vacature | Productieleider

Ars Musica is wegens vertrek van de huidige functionaris per medio september op zoek naar een

Productieleider  (m/v)

Ars Musica ziet het als haar missie hoogwaardige muziek over te dragen over generaties heen vanuit drie kernwaarden: liefde, passie en overtuiging. Deze missie geven we op de volgende manier vorm:

1. We leggen muzikale schatten open voor zoveel mogelijk mensen, omdat we met klassieke muziek alle leeftijden willen aanraken.
  2. We zijn een kenniscentrum en vraagbaak op het gebied van (kerk)muziek en liturgie.
  3. We spannen ons in om talent te ontplooien van beginner tot professional. Zo willen we een podium bieden voor onze musici.

Ars Musica is een jonge en ambitieuze culturele organisatie die bestaat uit een korenpiramide en een orkest. Vanuit een persoonlijk muzikaal groeimodel kunnen zangers vanuit onze Koorschool doorstromen naar uiteindelijk ons Concertkoor of ons Kamerkoor.

Onder Ars Musica vormen de Koorschool, het Meisjeskoor en het Jong Concertkoor een opleidingsinstituut, gericht op vocale scholing, die daarnaast medewerking verlenen aan een aantal concerten gedurende het seizoen. Het Concertkoor, Kamerkoor en Orkest zijn de andere ensembles van Ars Musica, waarvan de twee laatstgenoemde gezelschappen bestaan uit freelance professionele musici. Het uitvoeren van koormuziek, met of zonder orkestbegeleiding, is de basis van de activiteiten. Het Orkest kent daarnaast ieder seizoen een eigen productie. Onze website www.arsmusica.nl vertelt verder wie wij zijn.

Ars Musica wil graag in contact komen met personen die de functie van productieleiding kunnen verzorgen bij onze concerten. Op jaarbasis moet je denken aan 15 tot 20 concerten.  Per concert wordt een (vrijwilligers)vergoeding beschikbaar gesteld.

Functie-inhoud

De productieleider is verantwoordelijk voor het logistieke proces van begin tot einde van een concert zowel van de koor- als orkestproducties. Het takenpakket zal o.a. bestaan uit:

• het invullen en uitvoeren van de wensen en eisen van het artistieke team op basis van een reeds opgesteld draaiboek;
  • het plannen en regelen van de logistiek voor medewerkers en materieel;
  • is aanspreekpunt voor artistieke medewerkers en vrijwilligers op uitvoeringslocatie
  • het coördineren van de inzet van vrijwilligers op locatie.

Hij/zij is een echte spin in het web tijdens uitvoering van een concert; hij/zij werkt nauw samen met de artistiek leider/dirigent Patrick van der Linden, de andere leden van de artistieke staf, de koor- en orkestmanager en de officemanager.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand met een positieve, proactieve en enthousiaste houding. Een ‘hands on’-mentaliteit is wenselijk. Verder beschikt de productieleider over:

• affiniteit met klassieke muziek en koormuziek in het bijzonder;
  • goede organisatorische, communicatieve en contactuele vaardigheden en initiatief;
  • het vermogen om zelfstandig te werken;
  • het vermogen om nauwkeurig, planmatig en ordelijk te werken;
  • het vermogen hoofd- en bijzaken onderscheiden;
  • is binnen het kader van de productiewerkzaamheden verantwoordelijk voor de naleving van de arbowet- en regelgeving;
  • de nodige stressbestendigheid;
  • rijbewijs B;
  • een flexibele houding betreffende onregelmatige werktijden.

Nadere informatie over de werkzaamheden kunnen worden ingewonnen bij

• de zakelijk leider, Léontine van Duin (06-43411657) i.v.m. vakantie tot 3 augustus bereikbaar;
  • de artistiek leider, Patrick van der Linden (06-54387332) i.v.m. vakantie vanaf 3 augustus bereikbaar;
  • de huidige office-manager, Marieta van Ginkel, (06-83224408). i.v.m. vakantie vanaf 3 augustus bereikbaar.

Kandidaten die aan het geschetste functieprofiel menen te voldoen, worden uitgenodigd per mail – inclusief cv- te reageren vóór 17 augustus naar info@arsmusica.nl.

De selectiegesprekken zullen begin september worden gepland en plaats vinden in de omgeving Veenendaal.

Acquisitie op basis van deze vacature (advertentie) wordt niet op prijs gesteld.