05 september 2019

Vacature zakelijk leider

Ars Musica is wegens vertrek van de huidige zakelijk leider per 1 november 2019 op zoek naar een

ZAKELIJK LEIDER (m/v)

Ars Musica ziet het als haar missie hoogwaardige muziek over te dragen over generaties heen vanuit drie kernwaarden: liefde, passie en overtuiging. Deze missie geven we op de volgende manier vorm:

1. We leggen muzikale schatten open voor zoveel mogelijk mensen, omdat we met klassieke muziek alle leeftijden willen aanraken.
  2. We zijn een kenniscentrum en vraagbaak op het gebied van (kerk)muziek en liturgie.
  3. We spannen ons in om talent te ontplooien van beginner tot professional. Zo willen we een podium bieden voor onze musici.

Ars Musica is een ambitieuze culturele organisatie die bestaat uit een korenpiramide en een orkest. Vanuit een persoonlijk muzikaal groeimodel kunnen zangers vanuit onze Koorschool doorstromen naar uiteindelijk ons Concertkoor of ons Kamerkoor.

Onder Ars Musica vormen de Koorschool, het Meisjeskoor en het Jong Concertkoor een opleidingsinstituut, gericht op vocale scholing, die daarnaast medewerking verlenen aan een aantal concerten gedurende het seizoen. Het Concertkoor, Kamerkoor en Orkest zijn de andere ensembles van Ars Musica, waarvan de twee laatstgenoemde gezelschappen bestaan uit freelance professionele musici. Het uitvoeren van koormuziek, met of zonder orkestbegeleiding, is de basis van de activiteiten. Het Orkest kent daarnaast ieder seizoen een eigen productie. Voor het komende seizoen staat onder andere het MozART 29! en het jaarlijks terugkerende decemberconcert in Oudewater op het programma. Dit laatste concert bevat tevens een wereldpremière van een voor Ars Musica gecomponeerd Magnificat. Onze website www.arsmusica.nl vertelt verder wie wij zijn.

Ars Musica wil graag in contact komen met personen die voor onze organisatie het zakelijk leiderschap willen invullen. Deze functie betreft allereerst het Kamerkoor en Orkest, maar heeft krachtige verbindingen met de overige onderdelen van Ars Musica en kan daarom daar ook niet los van worden gezien.

Gewerkt wordt op basis van een overeenkomst van opdracht gebaseerd op 8-10 uur per week.

Ars Musica verkeert in een bestuurlijke transitiefase en is bezig met het vormgeven van een nieuw bestuursmodel, waarin de zakelijk leider samen met de artistiek leider de directie van Ars Musica vormt. Deze directie rapporteert binnen dit model periodiek aan het bestuur dat als toezichthoudend orgaan fungeert.

Functie-inhoud
De zakelijk leider is verantwoordelijk voor het realiseren van het (meerjaren) concertseizoen en in dat kader voor zakelijke, financiële en organisatorische aspecten van de ensembles. Hij/zij is een echte spin in het web; in overleg met artistiek leider/dirigent Patrick van der Linden, de andere leden van de artistieke staf en verschillende commissies geeft hij/zij identiteit aan de ensembles. Ars Musica beschikt over een productieleider en orkestmanager die eerste aanspreekpunt zijn voor musici en solisten. De zakelijk leider is het eerste aanspreekpunt voor de podia, fondsen, externe relaties enerzijds als ook voor de productieleider, het bestuur en diverse commissies aan wie de directie leiding geeft. De zakelijk leider staat daarnaast in nauw contact met vertegenwoordigers van het Ars Musica Ondernemersnetwerk.

We zoeken een zakelijk leider die in samenwerking met de artistiek leider onze ensembles brengt in gevestigde posities, maar ons evenzeer profileert door op verrassende en onverwachte plaatsen aandacht te trekken. Door de mogelijkheden van samenwerking met de andere onderdelen van Ars Musica hebben zowel Kamerkoor als Orkest een uitstekende uitgangspositie; we zoeken iemand die de positie vertaalt in presentie(s).

Hij/zij weet optimale voorwaarden te scheppen opdat de concerten succesvol zijn: kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen en zakelijk (financieel) gedekt.

De zakelijk leider is verantwoordelijk voor fondsenwerving. In overleg zal hiervoor een goede werkwijze worden gezocht. Samenwerking met een interne/externe fondsenwerver is een mogelijkheid, indien dit voordelen heeft.

Functie-eisen
Wij zoeken iemand met een positieve, proactieve en enthousiaste houding. De zakelijk leider kan zich boeiend, eenvoudig en foutloos uiten in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels. Een ‘hands on’-mentaliteit is wenselijk. Goede bereikbaarheid is van belang. Verder beschikt de zakelijk leider over:

• aantoonbare ervaring met de zakelijke kant van podiumkunsten, waaronder fondsenwerving en marketing
  • affiniteit met klassieke muziek en koormuziek in het bijzonder
  • goede organisatorische vaardigheden en initiatief
  • het vermogen om zelfstandig te werken
  • het vermogen hoofd- en bijzaken onderscheiden
  • het vermogen succesvol te delegeren, rekening houdend met de inzet van vrijwilligers
  • goede beheersing van MS Office en andere kantoortoepassingen
  • de nodige stressbestendigheid
  • minimaal HBO werk- en denkniveau
  • rijbewijs B
  • eigen werkruimte
  • een flexibele houding betreffende onregelmatige werktijden.

Kijk op www.arsmusica.nl voor meer informatie over Ars Musica als je belangstelling hebt voor deze functie. Nadere informatie over de werkzaamheden kunnen worden ingewonnen bij

• de huidige zakelijk leider, Ellen van der Sar (06-30295178),
  • de artistiek leider, Patrick van der Linden (06-54387332),
  • de secretaris, Nelleke van der Sluijs (06-17656173).

Kandidaten die aan het geschetste functieprofiel menen te voldoen, worden uitgenodigd per mail – inclusief cv- te reageren vóór 1 oktober 2019 naar info@arsmusica.nl.

De selectiegesprekken zullen in oktober worden gepland en plaatsvinden in de omgeving Veenendaal.

Acquisitie op basis van deze vacature (advertentie) wordt niet op prijs gesteld.