19 november 2018

Vacature: Medewerker PR en Marketing

Profielschets pr-medewerker Ars Musica

De pr-medewerker van Ars Musica is samen met de officemanager en nog een tweede pr-medewerker verantwoordelijk voor de vermarkting van Ars Musica. Het gaat allereerst om het verkopen van zoveel mogelijk kaarten voor concerten. Daarnaast om het ‘laden’ van het merk Ars Musica. Dit kan tussen de concerten door gedaan worden met bijvoorbeeld posts op Facebook. Tot slot regelt de pr-medewerker praktische zaken: opsturen van persberichten, mails naar koorleden (sporadisch) en het maken van filmpjes en foto’s tijdens repetitieavonden.

De officemanager houdt de planning van pr-middelen in de gaten en geeft de pr-medewerker opdrachten. De tweede pr-medewerker is verantwoordelijk voor de ontwikkelfase en is nauw betrokken bij het opstellen van onder meer het contentplan. De taken van de eerste pr-medewerker zijn vooral uitvoerend.

Functie-inhoud:

• Facebook bijhouden via contentplan (dat je zelf maakt)
  • Betaalde Facebookadvertenties maken
  • Persberichten schrijven
  • Nieuwsberichten website schrijven
  • Media benaderen met persbericht
  • Content website: blogs regelen, concertteksten schrijven etc.
  • Nieuwsbrief checken
  • Overige tijdelijke werkzaamheden als lezersactie Visie, kortingsactiemails naar koorleden etc.

Nodig:

• Creativiteit
  • Feeling met de verschillende koren/orkest
  • Vlotte pen
  • Van muziek houden/beetje kennis is pre
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Ongeveer 4 uur per week beschikbaar zijn

Wij bieden:

• Dynamiek
  • Muzikaliteit en bredere artsticiteit
  • Een uitdagende omgeving
  • Een vrijwilligersvergoeding