Coronation Anthems

Lees meer

Bach voor en na

Intieme koorwerken uit de Duitse barok

Lees meer

Audities AMEZA

Lees meer

Matthäus Passion

De ‘Matthäus Passion’; hét meesterwerk vol drama, vol menselijk emoties. De manier waarop Johann Sebastian Bach dit in muziek goot, is een wonder. Het blijft fascineren, elk jaar weer.

Lees meer

kleine Matthäus Passion

De Matthäus Passion door kinderen? Ja, en ook vóór kinderen, en voor volwassenen, maar dan in een speciale versie.

Lees meer

Subtiel spectaculair Sweelinck

Baad in de glans van de Gouden Eeuw

Onze nationale historie zit vol wereldberoemde schilders, maar in de sectie ‘componisten’ steekt er één met kop en schouders boven allen uit. Jan Pieterszoon Sweelinck werd terecht de Orpheus van Amsterdam genoemd, met een invloed op het muziekleven dat ver voorbij de landsgrenzen reikte.

Lees meer

Messiah

Wie kan het niet gebruiken: een dosis extra energie in donkere dagen? Eén werk steekt met kop en schouders boven alles uit om je met positiviteit op te laden: de Messiah van Händel.

Lees meer

Mijn naam is Brahms

Speelse ontmoeting met een groot componist

Stel je eens voor: een oud huis, een sjieke woonkamer, een mooie bank. En op die bank zit niemand minder dan de beroemde componist Johannes Brahms, in levenden lijve. Dat zou toch een droom zijn?

Lees meer

Op de schouders van Haydn

Warme genegenheid die je kan horen

Wat doen we als niet ‘aanraken’, maar ‘afstand houden’ het devies is? Als je met je hart bij de ander bent, en daar uiting aan geeft, ontstaan de mooiste dingen.

Lees meer

De vogelvrije viool

Klanken van een zwoele zomerdag

Dat moment van de dag, waarin je – een beetje loom van de warmte – onbekommerd geniet van de basale dingen van het leven. Een briesje, het ruisen van bomen, de zangerige lijn van een leeuwerik.

Lees meer

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.