Ars Musica Meisjeskoor

Het Ars Musica Meisjeskoor bestaat sinds mei 2012 en telt ruim 20 zangers van 13 tot en met 25 jaar.


Deze dynamische, enthousiaste meiden leren hun stem goed te gebruiken en verder te ontwikkelen. De meesten zongen in het verleden bij de Ars Musica Koorschool, waardoor ze de nodige muzikale bagage hebben meegekregen. Het Meisjeskoor repeteert doorgaans gezamenlijk met koor D van de Koorschool (jongens bij wie de stemmutatie gaande is).

Zangers van het Meisjeskoor studeren thuis de noten in, zodat tijdens de repetities alle aandacht kan gaan naar muzikale inhoud, afwerking en stemvorming. De repetities staan onder leiding van dirigent Marjon van der Linden. Stemvorming wordt gegeven door Pieter van Breugel en Nanette Mans.

Op het Meisjeskoor worden klassieke werken uit diverse stijlperioden uitgevoerd. Zo presenteerde het koor zich in 2012 met muziek van Schütz en Bernhard, en zong het muziek van Britten (o.a. Missa Brevis) Franck (Mis in A) en Brahms. Bijzondere ervaringen waren de uitvoeringen van de integrale Johannes Passion van J.S. Bach. Daarnaast werkte het Meisjeskoor mee aan een tv-opname van de Matthäus Passion van J.S. Bach.

Repetities
Ridderkerk: elke maandagmiddag van 16.45 tot 18.00 uur.
Gouda: elke donderdagavond van 19.15 tot 21.15 uur.
Er zijn op beide locaties geen lessen in de vakanties.

Contributie
De contributie voor het geheel aan repetities en lessen bedraagt € 35 per maand, gedurende 12 maanden in het jaar.

H. Purcell, Strike the viol

 

H. Purcell, Sound the trumpet

Cd highlight

With a voice of singing

Ars Musica Meisjeskoor o.l.v. Marjon van der Linden

Een cd met Engelse en Duitse Romantische koormuziek. Bij enkele stukken werkte ook koor C van de Ars Musica Koorschool mee.

Meer info

Kom erbij

Om in het Meisjeskoor te zingen, moet auditie worden gedaan. Tijdens deze auditie wordt gelet op aspecten als klank(kleur), stemomvang en vaardigheden als koorzanger.

Ben je enthousiast geworden? Wil je je ook inzetten om je stem beter te ontwikkelen? Vul hieronder het inschrijfformulier in.    JongenMeisje
    Kalender

    Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

    Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

    .