14 juli 2015

Muziekvierdaagse Ars Musica – Lansigt

Van 16-19 september organiseert Ars Musica in samenwerking met haar partner Lansigt Accountants en Belastingadviseurs een muziekvierdaagse. Een spectaculair concert in de Rotterdamse Doelen met onder meer de zevende symfonie van Beethoven is het slotstuk van deze Ars Musica-Lansigt Muziekvierdaagse. Maak dit mee!

Voor u als leidinggevende, manager of ondernemer is de workshop ‘Klinkend Leiderschap!’  op 16 september een aanrader! U heeft de gelegenheid een professioneel symfonieorkest te dirigeren, waarbij u met instructeurs reflecteert op uw persoonlijke leiderschapsstijl.
Op de avond van deze dag is de repetitie van het orkest voor een ieder toegankelijk. U kunt meekijken in de keuken van het Ars Musica Orkest dat zich onder leiding van dirigent Patrick van der Linden voorbereidt op het slotconcert van de Ars Musica-Lansigt Muziekvierdaagse.

Kasteel Vanenburg te Putten vormt het decor voor kamermuziek op donderdag 17 september. Sopraan Margreet Rietveld, klarinettist Mark Snitselaar en pianist Wouter Bakker verzorgen samen een spannend concert met werken uit Engeland en Duitsland. De muziek wordt door de musici zelf ingeleid. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Daarnaast loopt door deze Muziekvierdaagse als een rode daad een Master&Pupilproject. De expert (master) die één op één het vak leert aan zijn leerling (pupil): dit is al eeuwenlang een beproefde methode. Niet alleen schilders en edelsmeden, maar ook musici geven op die manier hun techniek en artistieke inzichten door. Het model ‘master-pupil’ gaat ervan uit dat de pupil meeloopt met de master en zich gaandeweg door afkijken, meelopen en overnemen de beroepshandelingen eigen maakt. Dit concept komt in het bijzonder terug in het Master&Pupilproject van Concertkoor Ars Musica. Het resultaat kunt u beluisteren tijdens het concert in de Noorderlichtkerk te Zeist op 18 september.

Met de Muziekvierdaagse wil Ars Musica veel jonge mensen en ook ouderen laten genieten van de schoonheid en rijkdom van klassieke muziek. Om dat te bereiken wordt er gemusiceerd op een hoog niveau. De muziek wordt op verschillende manieren bij de mensen gebracht; kinderen en volwassenen worden actief betrokken bij het project. Zo komt klassieke muziek dicht bij de luisteraar en kan een solide basis worden gelegd voor de toekomst.