01 juni 2019

Doelenconcert 2019

ROTTERDAM – Op vrijdag 20 september 2019 zal Ars Musica, onder leiding van Patrick van der Linden, een spectaculair programma ten gehore brengen in de Grote Zaal van Concertgebouw de Doelen. Muziek van Mozart en Bach zal deze avond de boventoon voeren.

Het Ars Musica Orkest voert de 29e symfonie van Mozart en zijn 2e fluitconcert uit, met Matthijs Koene als solist. Het Ars Musica Concertkoor completeert het programma met de Mis in G van Bach en het In Paradisum van Ešenvalds.

Ongetwijfeld zal Mozarts 29e symfonie een hoogtepunt zijn: het Ars Musica Orkest zal het werk uit het hoofd spelen. Mozart was op zijn beurt een groot bewonderaar van Bach. Toen hij eens Leipzig bezocht en daar de muziek van Bach onder ogen zag, riep hij het uit: “Hier kann man was lernen!”. Bach en Mozart: hun muziek is bovenaards, maakt ons los van het gewone, het alledaagse. Juist deze sfeer weet de Letse rising star onder de componisten Ešenvalds op te roepen in zijn “In Paradisum”.

Het concert zal plaatsvinden op vrijdag 20 september 2019 om 20.15 uur in Concertgebouw de Doelen in Rotterdam. Meer info en kaarten kunt u vinden op www.arsmusica.nl.