Concertkoor

Het Ars Musica Concertkoor is opgericht in 2007 en bestaat uit ambitieuze amateurzangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. De artistieke leiding van het Concertkoor ligt in handen van oprichter Patrick van der Linden. Om dat te realiseren zorgt het Ars Musica Concertkoor voor een omgeving waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal. Het Concertkoor brengt met gevarieerde programma’s hoogtepunten uit de koorliteratuur ten gehore. Dit wordt afgewisseld met projecten waarin composities te horen zijn die maar zelden worden uitgevoerd of zelfs een première zijn. Het koor heeft een vaste kern van zangers en wordt per project samengesteld, afhankelijk van de programmering.

Het Concertkoor werkt regelmatig samen met professionele musici en orkesten. Zo wordt het koor voortdurend gecoacht door zangpedagogen die hun vocale sporen ruimschoots hebben verdiend. Ook werkt het Concertkoor vaak samen met het Ars Musica Orkest.
In maart 2016 was het Concertkoor te zien en horen op televisie met de integrale uitvoering van Bachs Matthäus Passion in de Pieterskerk te Leiden. In 2017 vierde het Concertkoor op feestelijke wijze zijn tienjarig bestaan met twee uitvoeringen van Symfonie 2 (“Lobgesang”) van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Heeft u interesse? Meldt u dan aan voor een auditie!