Concerten

Address : Zusterplein 12, Zeist

Verboden Noten | Ars Musica Concertkoor & Blaaskwintet

Kerkzaal Evangelische Broedergemeente, Zeist

Soloblazers uit het Ars Musica Orkest en topzangers van het Ars Musica Concertkoor brengen een programma dat verboden muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog laat horen. Op 2 mei 2020 vindt dit bijzondere concert plaats in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

In het kader van 75 jaar Bevrijding stelde Ars Musica een programma samen rond ‘entartete Musik’. Dit duidde in het totalitaire Duitsland van de jaren ’30 alle muziek aan die in de ogen van de nazi’s moreel en politiek verwerpelijk was. Voor het eerst in de mensheid was ras bepalend voor de vraag of muziek goed was.

Aan de hand van dirigent Patrick van der Linden laten de musici u kennismaken met deze ‘Verboden Noten’. Na deze avond luistert u nooit meer op dezelfde manier – want muziek is sterker dan wapens. Muziek van Mendelssohn (zijn fameuze “Wie der Hirsch schreit”) – Psalm 42, Bartok, Stravinsky, maar ook muziek met een knipoog van Kurt Weill.

Programma:
Verboden muziek van onder meer Mendelssohn (Psalm 42 “wie der Hirsch schreit”), Stravinsky, Milhaud, Distler en Kurt Weill.

Uitvoerenden:
Ars Musica Concertkoor