Concerten

De Doelen, Rotterdam
WARME GENEGENHEID DIE JE KAN HOREN

Foto: Jeremy Perkins

Wat doen we als niet ‘aanraken’, maar ‘afstand houden’ het devies is?

Als je met je hart bij de ander bent, en daar uiting aan geeft, ontstaan de mooiste dingen.

Wolfgang Amadeus Mozart schrijft een sopraanaria in de Mis in c klein als een geschenk aan zijn vrouw Constanze. Ook nu kunnen wij moeiteloos zijn levendige liefde voor haar horen en voelen.

Joseph Haydn staat centraal in ons programma, als de grote architect en grondlegger van de symfonie (we spelen Nr.44 ‘Trauersinfonie’). Maar genegenheid komt in vele vormen. Zonder hem geen Mozart, zonder hem geen Beethoven.

En zonder hem geen hommages van Claude Debussy en Maurice Ravel. Ars Musica initieerde een orkestratie door Misha Sporck van twee stukken van deze componisten, een bijzonder eerbetoon aan ‘Papa Haydn’.

De liefde van een zoon voor zijn vader horen we tenslotte in het zachtmoedige Requiem van Gabriel Fauré. Dit werk, vol melodieuze schoonheid, omarmt de dood als de afsluiting van een goed
geleefd leven.

Wolfgang Amadeus Mozart – Laudamus te uit de Mis in c KV 427
Claude Debussy / Misha Sporck – Hommage à Haydn
Maurice Ravel / Mischa Sporck – Menuet sur le nom d’Haydn
Gabriel Fauré – Requiem
Jan Pieterszoon Sweelinck – Twee psalmen
Joseph Haydn – Symfonie nr. 44 (Trauer Sinfonie)

Uitvoerenden
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Ars Musica Orkest en Concertkoor
Patrick van der Linden, dirigent

ARS MUSICA – Je reisgenoot in klassiek!