Concerten

Time : 20:00 uur

Ars Musica Meisjeskoor & Residentie Bachensembles

Kloosterkerk, Den Haag

Het Residentie Kamerkoor sluit het jaar feestelijk af met een kerstconcert in samenwerking met het Ars Musica Meisjeskoor. Naast het bekende en barokke Gloria van Vivaldi, met trompet, hobo, strijkers en continuo, klinken ook sfeervolle moderne composities die perfect passen in de kersttijd, zoals ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre.

In Canticles of Light van Bob Chilcott (componist en voorheen zanger bij The King’s Singers) zingt het kamerkoor samen met het kinderkoor, begeleid door fluiten, hobo, klarinetten, fagot en buisklokken. De eerste delen vragen om bescherming en troost als het avond wordt; de muziek wordt lichter in de laatste hymne, die uitziet naar de dageraad.

De komst van het licht staat opnieuw centraal in Lux Aeterna van Morten Lauridsen, een uitzonderlijk mooi werk voor koor, fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorns, trombone en strijkorkest. Lauridsens werk getuigt van een diepe spiritualiteit, warmhartig en ontroerend, of zoals de componist zelf zegt: ‘Lux Aeterna is een intiem werk van stille sereniteit … een universeel symbool van hoop, geruststelling, goedheid en schittering.’

De heldere stemmen van het meisjeskoor klinken begeleid door strijkers in het geliefde ‘Kuus Kuus’ van Arvo Pärt, a capella in ‘In dulci jubilo’, en met strijkers en fluit in ‘Gloria’ uit de Mis in A (Missa in nativitatem Domini) van Rheinberger.

The festive baroque Gloria of Vivaldi and a choice of attractive modern compositions fit the Christmas season perfectly. In Canticles of Light by Bob Chilcott (composer and former member of The King’s Singers) the Residentie Kamerkoor is joined by a children’s choir, and accompanied by flutes, oboe, clarinets, bassoon and tubular bells. The advent of the light is again central to Lux Aeterna by Morten Lauridsen, an exceptionally beautiful work: ‘Lux Aeterna is an intimate work of quiet serenity centred around a universal symbol of hope, reassurance, goodness, and illumination’.

Programma:

Lux Aeterna – Morten Lauridson
Kuus Kuus Kallike – Arvo Pärt
Gloria uit Messe Nativitatem – Joseph Rheinberger
In dulce jubilo – traditional, arr. John Rutter
Canticles of Light – Bob Chillcot
pauze
Lux Aurumque – Eric Whitacre
Gloria – Antonio Vivaldi (RV 589)

Entree: € 25,00 / € 15,00 / € 20,00 / € 15,00.