concerten

Address : Pieterskerkhof 5 3512 JR Utrecht

AMEZA in concert | Ars Musica EnsembleZang Academie

Pieterskerk Utrecht
AMEZA (Ars Musica Ensemblezang Academie) is een nieuwe, tweejarige ensemblezangopleiding die in 2019 onder de vlag van Ars Musica van start is gegaan.

Medio 2021 zal de eerste lichting studenten eindexamen doen. AMEZA biedt de opleiding aan in twee klassen: Ensemblezang 1 (EZ 1) en Ensemblezang 2 (EZ 2).

De hoogste groep, EZ 1, wordt opgeleid om te kunnen auditeren bij een professioneel ensemble. Deze studenten geven onder leiding van hun docent Kees Jan de Koning een concert in de Pieterskerk om zich voor publiek te laten horen. Dit doen zij met een bloemlezing van ensemblezangrepertoire door de eeuwen heen. Na een door coronamaatrdegelen ontregeld jaar, verheugt het ons des te meer dat zij met dit concert de kans krijgen echte concertspanning te ervaren, op weg naar het examen, én te kijken waar zij op dit moment staan.

De menukaart van vocale koormuziek bevat componisten uit de Renaissance, (De la Rue, Morales en Lasso), de Barok (Schütz en Bach), de Klassieke periode (Mozart), de Romantiek (Mendelssohn, Elgar en Haller) en de 20ste eeuw (Barber, Britten, Lang en Pärt). De acht studenten en het team van docenten zien er enorm naar uit zich in dit programma voor u te presenteren!

Kaarten € 15,- / € 10,- (Studenten, CJP, U-Pas).

U kunt hier uw kaarten bestellen.