Blog

16 november 2018

Ars Musica Koorschool ~10 jaar

Beste Marjon (collega), lieve Marjon (zus),

Van harte gefeliciteerd met tien jaar Koorschool Ars Musica! We deelden een droom met elkaar: een muziekinstituut voor kinderen en tieners, het vocaal opleiden van jonge mensen. Dankzij jouw passie, kennis, doorzettingsvermogen, betrokkenheid en inzet hebben we nu een geweldige Koorschool en een prachtig Meisjeskoor.

Je kunt met recht een specialist genoemd worden op het gebied van scholing van de kinderstem. Een prachtig onderzoek over dit onderwerp deed je in het kader van je master koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Vanuit de diverse (inter)nationale vocale scholen heb je met je team een unieke vocale methodiek ontwikkeld. Wat ik heel bijzonder vind, is de persoonlijke aandacht die ieder kind krijgt: de Koorschool leidt individueel collectief op, fantastisch is dat!

Met tranen in de ogen luisterde ik naar Brittens Psalm 150 in Haastrecht, een jaar of zes geleden. Ik kende het werk nauwelijks, en raakte ontroerd door de pracht van de kinderstem, de kracht van Brittens muziek en de schoonheid van de uitvoering. Maar ik voelde ook ontroering van trots: trots op de Koorschool, trots op jou, trots op mijn zus!

Thijs, mijn eigen zoon, zingt nu ongeveer vijf jaar op de Koorschool. Natuurlijk heeft hij niet altijd zin in de wekelijkse repetities, maar iedere keer komt hij zingend thuis. Wat is er mooier om jonge mensen mee te maken die blij worden van muziek en samen musiceren? Nu het muziekonderwijs op scholen zo onder druk staat, is de waarde van een instituut als de Ars Musica Koorschool enorm. Ik wens je heel veel geluk, wijsheid, inspiratie, rijkdom en plezier toe met jouw Koorschool en Meisjeskoor.

Patrick van der Linden