Album

Van Limburg Requiem

Released Date : 1 / jul / 2015
icon-download

Het Van Limburg Requiem is een compositie van Hans Lachman. Hij componeerde dit werk ter nagedachtenis aan pastoor Henri Vullinghs. Dankzij deze pastoor overleefde Lachman en zijn gezin de Tweede Wereldoorlog. Helaas werd pastoor Vullinghs zelfs gearresteerd vanwege zijn verzetsactiviteiten. Hij overleed op 9 april 1945 in het kamp Bergen-Belsen. En zo kwam het dat een joodse componist een bij uitstek katholiek requiem componeerde voor een pastoor uit Limburg. Dit Requiem is slechts eenmaal uitgevoerd Рtijdens de dodenherdenking van 1960 Рom daarna in de vergetelheid te raken. Het werk is pas recent teruggevonden in een sinaasappelkistje in de schuur van de zoon van Hans Lachman. De herontdekking bleef niet zonder gevolgen. Er is inmiddels zelfs een speciaal Comité Van Limburg Requiem actief die zich bezig houdt met het organiseren van concerten en themadagen. Aan het Van Limburg Requiem is ook een documentaire gewijd, die al op tv te zien is geweest.

UITVOERENDEN
    Ars Musica Orkest