24 februari 2018

Vacature: ad interim-voorzitter

Ars Musica is op zoek naar een ad interim-voorzitter. Deze functie is in eerste instantie voor de periode februari tot en met september 2018. We zoeken een bij de stichting betrokken bestuurder, die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en ondersteuners, verder vorm wil geven aan de ambities en toekomst van Ars Musica.

Ars Musica draagt muzikale schatten over vanuit liefde, passie en overtuiging van generatie op generatie.

Vanuit deze missie geven we vorm aan ons beleid en onze doelstellingen.

Onze nieuwe voorzitter:
– herkent zich in deze missie
– heeft bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring
– is communicatief vaardig
– heeft het vermogen mensen en partijen te verbinden
– is analytisch sterk
– is besluitvaardig en doortastend
– heeft een eigen netwerk van bedrijven/organisaties/instellingen
– heeft het vermogen te delegeren
– voelt zich thuis binnen de christelijke identiteit van Ars Musica
– hoeft geen verstand te hebben van klassieke muziek, maar heeft hier wel feeling mee

Hij/zij:
– vertegenwoordigt Ars Musica actief, zowel intern als extern
– is voorzitter van de bestuursvergaderingen
– bewaakt de voortgang en kwaliteit van bestuurlijke onderwerpen
– heeft periodiek contact met de zakelijk leider, artistieke staf, Raad van Toezicht en het ondernemersnetwerk
– stelt zich op de hoogte van lopende zaken, signaleert problemen en draagt oplossingen aan of belegt deze bij het juiste bestuurslid
– bepaalt in nauwe samenwerking met de overige bestuursleden en met de ondersteunende zakelijke en artistieke staf het beleid van Ars Musica

Inschatting tijdsbesteding
– Ars Musica ziet 2018 als jaar waarin het naar een andere organisatiestructuur gaat. De tijdsbesteding zal naar verwachting gemiddeld 4 uur per week bedragen.

Wat biedt Ars Musica?
– Een inspirerende muzikale en culturele omgeving om als vrijwilliger in actief te zijn
– Een rijk netwerk aan culturele instellingen en bedrijven
– Een maximale vrijwilligersvergoeding