23 juni 2017

Opleidingskoor Ars Musica Koorschool

Muzikale ontwikkeling begint bij Ars Musica! Vanaf januari 2018 start de Koorschool met het opleidingskoor, er speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4.

Kinderen leren daar zich spelenderwijs muzikaal te ontwikkelen door middel van de solfamethode en de cymbaalmethode. Een repetitie van het opleidingskoor bestaat voor de helft uit een les solfamethode/cymbaalmethode en voor de andere helft uit het zingen van repertoire, met leeftijdsgenoten.

De cymbaalmethode kenmerkt zich door een combinatie van spel, beweging en het oefenen met een eigen cymbaal. Zo werken de kinderen aan hun zang- en stemontwikkeling. Het is een leuke methode voor kinderen die enthousiast zijn over muziek en zelf willen zingen en spelen.

Het opleidingskoor zal op twee locaties gaan draaien: Gouda en Ridderkerk.

Gouda

• twee groepen: één voor jongens en één voor meisjes
  • elke donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur of van 16.00 tot 17.00 uur

Ridderkerk

• één groep
  • elke maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur

• de aanschaf van je eigen cymbaal en methode: € 80,- eenmalig
  • leskosten: € 25,- per maand

Er zijn op beide locaties geen lessen in de zomervakantie.

Heb je interesse gekregen in het opleidingskoor? Mail voor meer informatie naar info@stichtingarsmusica.nl of meld je kind direct aan via het inschrijfformulier!