30 oktober 2017

Kennismaken met Maarten Luther als huisvader ~Hanna van der Werkhoven

Op 4 november 2017 zal het Reformatieconcert plaatsvinden. We gaan een voorstelling opvoeren over het leven van Maarten Luther als huisvader. Tijdens de voorstelling worden steeds liederen aangehaald die we met de koorschool zingen.

Riedeltjes
Ik zing in koor C. Daarom heb ik veel muziek om te oefenen. Het leukste en mooiste lied  daarvan vind ik ‘Komm Heiliger Geist’, omdat het een lang, tweestemmig stuk is. Wat ik er ook leuk aan vind is dat er veel riedeltjes in zitten, dat klinkt lekker vrolijk.

Oefenen
Maar misschien vraag je je nu wel af: hoe studeer je ooit al die wijsjes en riedeltjes in? Dat doe ik op koor: tijdens de repetities en studieochtenden. Ook oefen ik thuis. Op koor zingen we de muziek samen en verbeteren we de dingen die anders moeten. En thuis zoek ik op internet de muziek op om mee te zingen. Dan oefen ik vooral de stukken die lastig zijn.

Leuk voor kinderen
Ik vind het Reformatieconcert een leuk concert, omdat je op een grappige manier allerlei dingen leert over Maarten Luther, de Reformatie en de muziek uit die tijd. Het is ook makkelijk te begrijpen en daarom erg leuk voor kinderen. Daarom  zou ik het leuk als er veel kinderen komen!