Jong Concertkoor

Het Jong Concertkoor bestaat uit een groep jonge, enthousiaste zangers van 18-30 jaar. Onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse streven ze ernaar om op hoog niveau mooie muziek te maken.
Het Jong Concertkoor voerde inmiddels verschillende grotere werken uit, zoals het Gloria van Vivaldi, de Messiah van Handel en de Mis in G van Schubert.
De kleinschaligheid van het koor zorgt ervoor dat er veel ruimte is voor individuele ontwikkeling, coaching en stemvorming.
Het Jong Concertkoor is een springplank voor jong talent. Zo groeien veel van hen bijvoorbeeld door naar het Concertkoor.
Het koor is ambitieus en ook thuis wordt er hard gestudeerd voor de repetities.

‘Zingen bij het Jong Concertkoor is niet alleen heel gezellig, maar het is ook hard werken op hoog niveau.’
~ Koorlid

‘Werken met het Jong Concertkoor is voor mij een bijzondere ervaring: het enthousiasme spat ervan af en altijd leeft de ambitie om nieuwe muziek te ontdekken en zo goed mogelijk uit te voeren.’
~ Arjen J.A. Uitbeijerse, dirigent