Jong Concertkoor

Ars Musica Jong Concertkoor is een succesvol samenwerkingsverband tussen het Jong Vrouwenkoor en het Jong Mannenkoor van Stichting Ars Musica. Het koor bestaat uit talentvolle zangers van 16-30 jaar.

Het koor is een kweekvijver van vocaal talent, waaruit regelmatig zangers doorstromen naar het Concertkoor.

Het Jong Concertkoor voerde inmiddels verschillende grotere werken uit, zoals het Gloria van Vivaldi, de Messiah van Handel en de mis in G van Schubert.

De repetities van het Jong Concertkoor vinden plaats in de Johannes Calvijnschool in Gouda.

Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan stem- en koorvorming. Het koor maakt tijdens de repetities regelmatig gebruik van zangpedagogen. Tijdens de repetities heerst een prettige, goede en productieve sfeer. Zowel koor als dirigent heeft het leveren van kwaliteit hoog in het vaandel.

Het koor staat tijdens de repetities en concerten onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse.