Concerten

Address : Dolderseweg 123, 3734 BG Den Dolder

Summer Splendor

Maria Christinakerk, Den Dolder

‘Summer Splendor’ door Ars Musica Kamerkoor.

Op 29 juni presenteert het Ars Musica Kamerkoor in de Maria Christinakerk in Den Dolder een zomers concertprogramma: ‘Summer Splendor’ (zomerse pracht). In dit sfeervolle concert wordt het publiek getrakteerd op unieke (bekende en onbekende) parels uit de klassieke muziek!

Zo staat bijvoorbeeld het gedragen en verstilde werk ‘Cantique de Jean Racine’ van Fauré op het programma en het lyrische toepasselijke ‘Abendlied’ van Rheinberger. ‘Sure on this  Shining Night’ van Lauridsen laat muzikaal de sterren flonkeren en het sinistere en spannende ‘Les Djinns’ van Fauré jaagt zijn luisteraars de stuipen op het lijf. Een veelzijdig en toegankelijk programma voor een onvergetelijke zomeravond.

Het professionele kamerkoor, onder andere bekend van een indrukwekkende uitvoering van de Messiah van Händel, geregistreerd en uitgezonden door EO/ NPO2, staat bekend om zijn veelzijdige programmering. Zo maakte het koor naam met de vernieuwende serie ‘BACH AAN HET WOORD’ en met de uitvoering van het Requiem van Hans Lachman.

Het concert vindt plaats op donderdag 29 juni om 20.00 uur in de Maria Christinakerk van Den Dolder. Het Ars Musica Kamerkoor staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden en wordt begeleid door pianist Mark Toxopeus. Kaarten zijn te bestellen via www.arsmusica.nl.

Ars Musica Kamerkoor
Mark Toxopeus – Piano