Concerten

Address : Voorstraat 216, Dordrecht

Ein Deutsches Requiem J. Brahms ~Ars Musica Concertkoor en Orkest

Augustijnenkerk, Dordrecht

Een requiem als nieuwjaarsconcert lijkt op het eerste gezicht wellicht vreemd. Ein Deutsches Requiem van Brahms is echter niet zomaar een requiem. Brahms koos hiervoor namelijk zijn eigen Bijbelteksten in plaats van de klassieke teksten. Het resultaat is een breed uitgesponnen requiem vol troost, met grote tekstuele en muzikale hoogtepunten.

Ongebruikelijk ook aan dit requiem is de toekomstgerichtheid: het openings- en slotdeel bezingen beide de zaligheid van de doden die in God ontslapen zijn. Daartussen komen heftige emoties los: rouw, verdriet, maar ook overwinning op de dood en het graf. In tegenstelling tot veel andere requiems eindigt Ein Deutsches Requiem vol hoop. Een prachtig stuk dus om – samen met u – het jaar mee te openen! Het concertkoor zal dit stuken samen uitvoeren met het Orkest en de solisten Margreet Rietveld en Wiard Witholt onder leiding van Patrick van der Linden.

Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Orkest