Concerten

Address : Burgwal 60, 8261 EP Kampen

Beethoven en Schubert – CD Presentatie ~ Ars Musica Orkest

Burgwalkerk, Kampen

Beethoven en Schubert componeerden beiden grootse werken voor orkest. Tijdens dit concert van het Ars Musica Orkest zijn twee van deze parels te horen: Beethovens Vioolconcert in D en Symfonie 7 van Schubert – ook wel de Unvollendete genoemd. De grote orkestwerken worden afgewisseld met een werk voor orkest en koor. Zo laat het Ars Musica Orkest zich van verschillende kanten horen.

Het is een muzikaal spektakel in beide orkeststukken. Al snel kreeg Beethovens Vioolconcert een plaats in de canon van de grote muziekwerken: niet alleen werd het één van de drie grote romantische vioolconcerten voor violisten, maar het diende ook als voorbeeld voor een reeks vioolconcerten die hierna werd gecomponeerd door talrijke componisten. Het Vioolconcert kent met de internationale topsoliste Carla Leurs een warm pleitbezorger

Schuberts bekendste symfonische werk is onaf. Of toch niet? Zijn Achtste symfonie, ‘Unvollendete’ heeft twee voltooide delen. Die twee delen zond hij als bedankje naar een muziekvereniging die hem tot erelid benoemde. Misschien beschouwde Schubert de symfonie wel als klaar. Musicologen raken er niet over uitgepraat en zien het werk als een groot mysterie. Dirigent Patrick van der Linden doet een poging het mysterie op te lossen. Maak mee, hoe spectaculair Schuberts bekende Unvollendete als voltooid klinkt, vol passie, drama, levenslust en weemoed.

Tijdens dit concert wordt bovendien de fonkelnieuwe debuut-CD  van het Ars Musica Orkest gepresenteerd!

Ars Musica Orkest
Carla Leurs, viool
Patrick van der Linden dirigent

In het voorprogramma: Jong – volwassenkoor Soli Deo Gloria o.l.v. Ton Adema