Blog Post

News from us
15 november 2017

BACH AAN HET WOORD: drie weken leven in een muziekbubbel ~Corinne Vuijk

Een concert in kleine concertkoorbezetting – geweldig om eraan mee te mogen doen! Je merkte het tijdens de repetities al:iedereen was enorm goed voorbereid en ontzettend gemotiveerd.
De Ars Musica-projecten zijn door de hoge eisen wat betreft zelfstudie altijd al een bijzondere ervaring: gedurende een week of drie leef je in een muziekbubbel, van repetitie naar repetitie. Bij dit concert in kleine bezetting was dat eens te meer zo.

Eén worden
Tijdens de generale vond ik het bijzonder om te merken dat je – ook al zitten bij iedereen de noten goed en is de helft van de zangers beroeps – toch echt tijd moet besteden aan balans en samenklank. Eén worden kost tijd – maar het geeft je vleugels als het lukt!

Distler
Ook bijzonder om in een letterlijk afwisselend programma (nu eens kamerkoor, dan weer concertkoor) echt te kunnen gaan zitten genieten als je niet op het podium stond. En onwaarschijnlijk prachtige muziek te leren kennen, zoals dat hemelse motet van Distler dat het kamerkoor uitvoerde.

Muisstil
Opvallend was verder het enorme enthousiasme bij het publiek over het stuk dat Patrick zelf gecomponeerd had – een aangrijpende vertolking van het gezang ‘Geef vrede Heer’. Muisstil was het in de kerk tijdens deze smeekbede, waarin de hobo een belangrijke rol had.

En het allerfijnste, wat mij betreft: we mogen het hele muzikale verhaal nóg een keer uitvoeren, aanstaande vrijdag in Dordrecht. Wat een feest! Kom je ook?!