23 september 2017

Het Ars Musica Koorweekend in 10 hoogtepunten ~Dirk Louter

Op 15 en 16 september vierden we als Concertkoor met bestuur en vrijwilligers van Ars Musica in Woudenberg het 10-jarig bestaan. Een weekend vol momenten om te onthouden. Dit zijn de hoogtepunten die ik me zeker ga herinneren:

1. Het moment direct na aankomst waarop Patrick dank uitspreekt en After Eights weggeeft aan mensen die in die 10 jaar extra belangrijk zijn geweest voor Ars Musica (en vaak nog zijn)
2. Het moment waarop we de slaapzalen uitzoeken en moeten kiezen tussen de ‘gezellige’ slaapzaal en die van de ‘serieuze slapers’ (lastige keuze…)
3. Het moment waarop we tijdens de avondrepetitie pittig onder handen genomen worden door Patrick om te voorkomen dat het Lobgesang een ‘sloopgesang’ voor zangers en luisteraars wordt
4. Het moment waarop we – na de repetitie – ons uitgelaten en gierend van de lach verkleden voor het ‘Flowerpower’-feestje (met onnavolgbare vermommingen voor bepaalde bassen en tenoren…)
5. Het moment waarop Margreet via het creatieve vraag- en antwoordspel ons helpt elkaar beter te leren kennen en samen op te trekken
6. Het moment waarop het (eindelijk) stil wordt in de slaapzalen (snurken uitgezonderd)
7. Het moment waarop de masters in de workshops ons via een rietje in een flesje water (voor de kenners: Lax Vox) heel even mooier laten zingen dan we ooit gedaan hebben
8. Het moment waarop Patrick door Margreet in het zonnetje wordt gezet met een schitterend vriendenboek over 10 jaar Ars Musica
9. Het moment waarop we in de middagrepetitie zonder begeleiding verstild en intens ‘Dankt, dankt nun allen Gott’ uit het Lobgesang van Mendelssohn zingen
10. Het moment van samen schoonmaken, opruimen en het onvermijdelijke afscheid met ‘Bedankt, het was fijn’.

Wat was nu hèt moment? Dat is er niet. Al dit soort prachtige momenten, gevoelens, ontmoetingen, leerervaringen en belevenissen horen bij het Concertkoor en bij Ars Musica. Al 10 jaar. En hopelijk nog vele jaren!

Dirk Louter